Sakarya’dan 1,6 milyar dolarlık ihracat

Sakarya’nın İhracattaki Yeri Güçlenmeye Devam Ediyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin verilerine göre, Sakarya ocak-nisan döneminde ülke ihracatına yüzde 2,11 katkı sağladı.

Yılın ilk 4 ayında 129 ülke ve 8 serbest bölgeye 1 milyar 576 milyon 718 bin dolarlık ihracat yapan Sakarya, Türkiye’nin önde gelen şehirleri İstanbul, Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Manisa’nın ardından 8. sırada yer aldı.

Otomotiv sektöründe yüzde 84’lük bir pay ile en fazla ihracatı gerçekleştiren kent, Toyota, TürkTraktör, ve Otokar gibi büyük üreticilerden 1 milyar 324 milyon 921 bin dolar dış satım gerçekleştirdi.

Otomotiv sektöründen sonra en çok ihracat gerçekleştirilen sektörler arasında 58 milyon 533 bin dolarla demir ve demir dışı metaller, 31 milyon 916 bin dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 26 milyon 926 bin dolarla iklimlendirme sanayisi, ve 23 milyon 99 bin dolarla çelik sektörü bulunmaktadır.

Ocak-nisan döneminde en çok ihracat yapılan ülkeler arasında 217 milyon 573 bin dolarla Fransa ilk sırada yer alırken, onu sırasıyla 205 milyon 339 bin dolarla Polonya, 150 milyon 817 bin dolarla Birleşik Krallık, 148 milyon 796 bin dolarla İspanya, 132 milyon 197 bin dolarla İtalya, ve 109 milyon 627 bin dolarla Almanya takip etti.

Related Posts

Osmangazi Köprüsü ile dev tasarruf! 9 yılda 108 milyar lira

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olan Osmangazi Köprüsü’nün 1 Temmuz 2016 tarihinde trafiğe açıldığını söyleyerek, açılışının 9’uncu yıl dönümü olduğunu belirtti. Uraloğlu, 426 kilometrelik …

2025 MTV son gün ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

MTV ödemeleri devam ediyor. 2025 Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, 2025 MTV son gün ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

Suudi Arabistan’dan Tunus’a 38 milyon dolarlık can suyu

Suudi Arabistan, Tunus’a altyapı projelerinin hayata geçirilmesi amacıyla 38 milyon doları aşan kalkınma kredisi sağladı. Bu önemli anlaşma, Suudi Kalkınma Fonu CEO’su Sultan el Murşid ile Tunus Ekonomi ve Planlama Bakanı Dr. Samir Abdülhafız …

Trump’la birlikte küresel ekonomide yeni dönem: Korumacılık yükseliyor, bölgeselleşme derinleşiyor

Artan korumacı politikalar, küresel ekonomik sistemde radikal bir dönüşümün habercisi oldu. ABD-Çin rekabeti ve jeopolitik gerilimlerin gölgesinde, yeni dönemin bölgeselleşme ve stratejik ittifaklar üzerine inşa edileceği öngörülüyor. Uzmanlara göre küresel serbest ticaret dönemi yerini çok merkezli ve parçalı ekonomik bloklara bırakıyor.

Kırsal yatırımlar için hibe desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD II Programı kapsamında, Hakkâri’de kırsal kalkınmayı güçlendirecek yatırımlar artarak devam ediyor. 2024 ve 2025 yıllarında Tarımsal İşletmelerin Fizik Varlıklarına …

Deniz üstü rüzgar enerjisi, 73 milyon hanenin elektriğini karşılayacak kapasiteye ulaştı

Dünya genelindeki deniz üstü rüzgar enerjisi kurulu gücü, geçen yıl sonunda toplamda 83 gigavata ulaşarak 73 milyon hanenin elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasiteye ulaştı.