Bir çağın sonu: Direksiyon değişiyor

Mersedes-Benz Direksiyon Sisteminde Devrim Yaratıyor

Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, sürüş deneyimini kökten değiştirecek yeni bir teknolojiye geçiş yapıyor. Firmanın, dünya otomotiv endüstrisinde bir devrim yaratacak steer-by-wire sistemi ile ilgili çalışmaları dikkat çekiyor. Bu yenilik, direksiyon sistemlerinin geleceğini tamamen değiştirecek nitelikte.

MEKANİKTEN ELEKTRONİĞE GEÇİŞ

Mercedes-Benz’in geliştirdiği steer-by-wire teknolojisi, geleneksel direksiyon sistemlerinde bulunan fiziksel bağlantıları tamamen ortadan kaldırıyor. Bu sistem sayesinde sürücünün kontrolleri, artık mekanik değil elektronik sinyaller aracılığıyla tekerleklere iletiliyor. Bu radikal değişim ilk olarak yenilenen EQS modelinde yer alacak ve daha sonra S Serisi ve diğer modellere de entegre edilecek.

TEKNOLOJİ VE TASARIMDA YENİLİKLER

Yeni direksiyon sistemi ile birlikte klasik yuvarlak direksiyon simidi tarih oluyor. Onun yerine, daha modern ve işlevsel bir lövye tipi tasarım geliyor. Bu tasarım, sürücülere dijital göstergeleri daha rahat görebilmeleri için ekstra alan sağlarken, araca binip inerken de kolaylık sağlıyor.

KONFOR VE MANEVRA KABİLİYETİNDE ARTIŞ

Mercedes yetkilileri, steer-by-wire sisteminin teknoloji yanında konfor açısından da önemli avantajlar sunacağını belirtiyor. Sistem, özellikle uzun yolculuklarda daha yumuşak direksiyon tepkileri sağlarken, dar alanlarda manevra kabiliyetini belirgin şekilde artırıyor.

2026’DA TÜM MODELLERDE YER ALACAK

Mercedes-Benz, steer-by-wire sisteminin 2026 yılı itibarıyla tüm modellerine entegre edilmesini hedefliyor. Bir milyon kilometreden fazla test edilen sistem, güvenlik açısından da başarılı bir performans sergiliyor. Otomotiv endüstrisindeki bu devrim niteliğindeki gelişme, sürücülerin alışkanlıklarını değiştirmeye hazırlanıyor.

Related Posts

“Kum bataryası” enerjide çağ mı açacak?

Yenilenebilir enerjide çığır açacak bir gelişme Finlandiya’dan geldi. Ülkenin küçük kasabalarından Pornainen’de, dünyanın en büyük kum temelli ısı bataryası devreye alındı. Elektrik yerine ısı depolayan bu sistemin yakıtı ise oldukça ilginç: kum ve ezilmiş sabuntaşı.

185 gün şartını sağlamayan araç kapıda kalacak: Yola çıkarken dikkat!

Yurtdışında ikamet edenler bu kurala dikkat etmeniz gerekiyor. Türkiye’ye giriş yapmadan önce mutlaka kontrol edin.

Ağızdaki bakteri miktarı ne kadar mutlu olduğumuzu gösteriyor

NYU’daki araştırmacılar, ruh sağlığı durumuyla ağızda bakteri çeşitliliğinin azalması arasında bağlantı bulduklarını söylüyor.

Cihazlarınız ıslanınca aslında ne oluyor? İşte yanlış bilinen doğrular

İnternetteki forumlarda ıslanan cihazı kurutma tavsiyeleriyle dolu olsa da; sıvı koruması ve tamiratla ilgili sorunlu efsaneler, tüketiciler için gerçeği kurgudan ayırmayı zorlaştırıyor.

MotoGP Aragon Grand Prix’sinde kazanan belli oldu

MotoGP Dünya Şampiyonası’nın 8. etabı Aragon Grand Prix’sinde Ducati Lenovo takımının İspanyol pilotu Marc Marquez, birinci oldu.

Yapay bebek tartışması alevlendi: Şirketin yeni ürünü ‘midemi bulandırıyor’

Bilim dünyasından ve kamuoyundan gelen tepkiler çığ gibi büyüyor. 25 yaşındaki Kian Sadeghi tarafından kurulan genetik test girişimi Nucleus Genomics, “Nucleus Embryo” adını verdiği yeni ürünüyle tepkilerin odağına oturdu. Şirketin iddiasına göre bu …