Bu test yumurtanın taze olup olmadığını riske girmeden çözüyor: Her seferinde 1 kez uygulayın!

Yumurtaların Tazeliğini Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Buzdolabında uzun süredir bekleyen yumurtalarınızı tüketmekte tereddüt mü ediyorsunuz? Endişelenmeyin, yumurtanın taze olup olmadığını anlamanın hızlı ve etkili bir yolu var: Su testi. Son kullanma tarihi geçmiş yumurtalar, gıda zehirlenmesi ve enfeksiyon riskini artırabilir.

Yapmanız gereken tek şey, bir kabı soğuk suyla doldurup yumurtayı içine bırakmak. Eğer yumurta kabın dibine batıyorsa, tazedir ve güvenle tüketilebilir. Ancak eğer yumurta dik duruyorsa veya suyun ortasında yüzüyorsa, hala yenilebilir ancak kısa sürede pişirilmesi önerilir. Suyun yüzeyinde kalıyorsa, bu yumurtanın tazeliğini yitirdiğini gösterir ve atılmalıdır.

Bunun nedeni, yumurta içindeki hava cebinin zamanla büyümesidir. Ancak dinlenme ve uygulamadan aşırı yüklenmenin veya kaplamanın deformasyonu olup olmadığından ayrıca emin olmalısınız. Kaplamanın üzerine yüklenirse, bakterilerin içeri girmesine neden olabilir. Bu sebeple dikkatli olunmalıdır.

Su testine ek olarak, yumurtanın kırıldığında sahip olduğu görünüm de tazeliği hakkında ipucu verir. Taze bir yumurta, kalın ve yoğun bir beyaza ve parlak bir sarıya sahiptir. Daha az taze yumurtalarda ise beyaz kısımlar daha sıvı, sarısı ise daha düz olabilir. Ayrıca, hoş olmayan bir koku varsa, yumurtanın bozulmuş olabileceği anlamına gelebilir.

Yumurtaların tazeliğini korumak için orijinal ambalajlarında, sabit bir sıcaklıkta ve buzdolabında saklanması önerilir. Yumurtaları yıkamadan saklamak, bakterilere karşı hassasiyetini artırabilir ve doğal koruyucu tabakayı koruyabilir. Bu basit yöntemlerle yumurtalarınızı kontrol edebilir, gıda zehirlenmesini önleyebilir ve israfı azaltabilirsiniz.

Related Posts

Sakız çiğnemek baş ağrılarını tetikleyebilir! Doğru kullanıldığında faydası bile var

İster öğle yemeğinden sonra nefesinizi tazelemek için ister bir şeye odaklanmak için çiğniyor olun. Sakız gerçekten ağız sağlığınıza yardımcı mı oluyor mu yoksa içten içe size zarar mı veriyor? Diş hekimliği uzmanlarını sakız çiğnemenin artılarını ve eksilerini masaya yatırdı. İşte tüm detaylarıyla sakız çiğnemenin gerçek yüzü!

Kola veya enerji içeceği değil: Bu içecek kansere neden oluyor

Ne kola ne enerji içeceği… Asıl tehlike aslında bu içecekteymiş. Uzmanlar, bu içeceklerin kanser riskini artırabileceğine dikkat çekti.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Açıldı

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da, Bağcılar Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Açılış Töreni’ne katıldı.

Gece uyumuyorsanız tehlikedesiniz: Uykusuzluğunuz o hastalığı tetikliyor

Uyuyamadığınız her gece, vücudunuz savunmasız hale geliyor olabilir mi? Uykusuzluk sadece yorgunluk değil, bağışıklık sisteminizin çökmesine ve hatta kanser riskinizin artmasına neden olabilir.

Taşikardi nedir? Taşikardi neden olur?

Taşikardi, sinüs ritminin dinlenme sırasında olabilecek normal oranını aşmasıdır. Genel olarak dinlenme sırasında nabzın dakikada 100’ü aşması yetişkinlerde taşikardi olarak kabul edilmektedir. Dinlenme hızının üzerindeki kalp atış hızları normal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir