Meğer tuzluğu, biberliği hep yanlış kullanmışız! Titreşim sayesinde kendiliğinden akıyor

Sosyal medyada yayılan bir yönteme göre tuzluk ve biberliğin kullanımı aslında sandığımızdan daha farklıymış. İnternette yayılan ipucu birçok kişiyi çok şaşırttı.

Paylaşım yapan bir kullanıcı yöntemin tuzluk ve karabiberlikleri kullanmanın doğru yolu olduğunu belirtti. Cam kavanozların altındaki çıkıntılara işaret ederek biberliği aşağı eğiyor.

Tuzluğun tabanını biberliğin alt kısmındaki çıkıntılara sürterek sürekli bir baharat akışı çıkarıyor. Bunun için elini çıkıntılar üzerinde gezdirmesi yeterli oluyor. Titreşim sayesinde baharat kendiliğinden akıyor.

Kullanıcı yorumlarına göre birçok kişi böyle bir tüyonun varlığından habersizken bazıları da herkesin bildiğini düşünüyordu. Ancak bazı kullanıcılar bu tüyonun biber ve tuz iriliğine göre değişeceğini belirtiyor.

Çok fazla tuz dökmemek için delikleri parmağınızla kısmen kapatabilirsiniz. Böylece tuzun akışını daha iyi kontrol edebilirsiniz. Eğer doğrudan tuzluk kullanmak zor geliyorsa, döner kapaklı veya ayarlanabilir tuzluklar da tercih edebilirsiniz.

Elinizle tutarken rahatça kavranabilen tuzluklar kullanın. Ergonomik bir dizayn, kullanımı daha pratik hale getirir. Aynı zamanda tuzluğu düzenli olarak temizlemeniz gerekiyor. Nemli ortamlarda tuz kristalleşip delikleri tıkayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir